Even voorstellen … – nieuwe secretaris

Mijn naam is Cor Sinnema. Ik ben sinds een paar jaar met emeritaat als permanent diaken. Na mijn theologieopleiding in Tilburg ben ik in diverse functies werkzaam geweest in het onderwijs en het pastoraat. Ik realiseer me hoezeer mijn geloof geworteld is in de traditie. Ik ben altijd op zoek naar de herkomst van gewoonten en gebruiken, niet in de laatste plaats de joodse wortels van het christendom. Een cursus in 1987 bij de toenmalige Folkertsma Stichting heeft mijn belangstelling alleen maar vergroot. Deze kreeg een extra impuls toen ik als projectleider bij de Nederlandse Onderwijs Televisie (NOT) in 1992 verantwoordelijk was voor de totstandkoming van het project Jodendom in het kader van het vakgebied “geestelijke stromingen” voor de basisschool en de brugklassen van het voortgezet onderwijs.

De relatie christendom-jodendom heeft me sindsdien niet meer losgelaten. In mijn verdere loopbaan heb ik geprobeerd het bewustzijn van de joodse wortels van het christendom te vergroten. Het Paulusjaar in 2009 bood daarvoor mooie kansen. Ook de Dag van het Jodendom vormt elk jaar een aanleiding om aandacht te geven aan onze joodse roots.

Binnen de parochie ben ik nauw betrokken bij de ontwikkeling van het wekelijkse ”avondgebed op de vooravond van de zondag”. Mede hierdoor word ik er voortdurend aan herinnerd dat wij onze gewoonte om op vaste tijden te bidden te danken hebben aan de joden die in de tempel van Jeruzalem bij elkaar kwamen.

Ik vind het een eer om als secretaris van de Katholieke Raad voor Kerk en Jodendom mijn kennis en ervaring met anderen te delen. Zo hoop ik bij te dragen aan steeds betere betrekkingen tussen joden en katholieken.

Deel dit artikel in je netwerk:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *