Workshop Joodse Chazan in Tilburg

Gilad Nezer

Op zondag 21 januari verzorgt Gilad Nezer, sinds 2005 vaste voorzanger van de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam, een workshop over joods-liturgische zang. De workshop wordt georganiseerd ter gelegenheid van de Dag van het Jodendom.

De bas Gilad Nezer is een van de kernleden van Het Nederlands Kamerkoor, dat al 80 jaar tot de wereldtop behoort. Met zijn brede muzikale achtergrond heeft hij een unieke blik ontwikkeld op de psalmen en de rijkdom aan muzikale interpretaties door de eeuwen heen in zowel de joodse als de christelijke tradities. De psalm is een van de oudste vormen van heilig gezang in de westerse cultuur. We kennen de psalmen van David en Salomo uit het Oude Testament.

In de workshop worden, naast de achtergrond over de ontwikkeling van de psalmen in de verschillende tradities, twee psalmen (2 en psalm 23(22)) grondig onder de loep genomen. In het bijzonder wordt gekeken naar het verband tussen tekst en muziek. Er is ook gelegenheid om een aantal nieuwe melodieën te leren en mee te zingen.

Deze zang- en inspiratiemiddag vindt plaats van 14.00 tot 16.30 uur in de kerkzaal van het Apostolisch Genootschap, Conservatoriumlaan 175 in Tilburg. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Aanmelden bij info@parochiedegoedeherder.nl.

Deel dit artikel in je netwerk:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *