Open Joodse Huizen in veertien steden

Op 29, 30 april, 3, 4, 5, 6 en 7 mei 2017 wordt voor de zesde keer Open Joodse Huizen georganiseerd. In 14 steden vinden herdenkingen plaats in woonhuizen en andere panden waar joodse bewoners, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd, woonden en werkten.

De deelnemende steden in 2017 zijn: Amstelveen, Amsterdam, Bergen op Zoom, Den Bosch, Deventer, Gouda, Groenlo, Groningen, Hoorn, Utrecht, Vught, Winschoten, Winterswijk en Zaanstreek. In Amsterdam en Groningen wordt parallel aan Open Joodse Huizen ook Huizen van Verzet georganiseerd, waarin locaties met een verzetsverleden centraal staan.

In Open Joodse Huizen bieden huidige bewoners ruimte aan vroegere bewoners, getuigen, nazaten, oude en nieuwe buurtgenoten, kenners en belangstellenden om samen verhalen over de vroegere joodse bewoners te vertellen en zo nieuwe herinneringen te maken. Iedereen is welkom om te luisteren, mee te praten en te herdenken.

Het programma wordt georganiseerd door het Joods Cultureel Kwartier Amsterdam samen met lokale partners.

Nieuw in 2017 De ontmoetingen binnenshuis zullen meer dan voorheen via social media te volgen zijn. Social influencers gaan in deelnemende steden op pad om ervaringen via Instagram, Twitter, Facebook en YouTube met hun achterban te delen. Via een LiveWall kan iedereen via #OpenJoodseHuizen getuige zijn van de hoogtepunten van de programma’s uit het hele land.

Alle informatie op de site van Open Joodse Huizen

Deel dit artikel in je netwerk:Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *